Om Mia

_HP_5983 300 pixMitt brinnande intresse för hormoner och hur de påverkar vår hjärnkemi började för 25 år sedan efter att jag själv gick igenom en fruktansvärd förlossningsdepression. Efter alla dessa år minns jag fortfarande tydligt hur hemskt det var att förlora kontroll över mitt eget beteende. Jag vet hur det känns att försöka hänga med i svängarna när hormonerna åker upp och ner och man tror att det aldrig ska ta slut. Jag vet också hur överväldigad, hopplös och förtvivlad man kan känna sig om man får lida i ensamhet.

Det kan låta konstigt men min tacksamhet känner inga gränser för det jag lärt mig av att min egen kvinnohjärna spårade ur. Jag började läsa allt jag kunde hitta om kvinnors hormoner och vårt emotionella välmående. Min upplevelse gav mig min mission, min uppgift i livet, att stödja och undervisa kvinnor som mår dåligt från hormonell obalans.

Många kvinnor som jag har träffat i min praktik berättade att deras liv kändes som en känslomässig berg- och-dalbana. Ena stunden kunde de känna sig irriterade och förbannade; nästa grät de och vill bara bli kramade. Många känner sig rädda och är oroliga till synes utan orsak, och har svårt att stänga av alla tankar när det är dags att sova.

Trots att situationen kan verka hopplös, finns det ofta rationella, fysiska och biokemiska orsaker till de här emotionella svängningarna. Många epidemiologiska och kliniska studier har visat att det finns en stark koppling mellan kvinnans könshormoner, signalsubstanser och deras känslomässiga tillstånd. Det är denna koppling jag har fokuserat på de senast 25 åren.

Genom en kombination av bioidentiska hormoner, kosttillskott, mindfulness, och stressreducering, vägleder jag kvinnor tillbaka till hälsa och välmående.

Hösten 2009 publicerades min bok Female Brain Gone Insane i USA och två år senare översattes den till svenska, Kaos i kvinnohjärnan. Boken belönades av National Health Information Awards i USA som ”nationens bästa hälsoinformation till allmänheten” I boken delar jag med mig av den kunskap som jag samlat på mig under åren. Boken är skriven som en praktisk instruktionsbok om hur man återvinner välmående och hälsa. Jag har också med berättelser från de kvinnor som har genomgått mitt behandlingsprogram, som nu fått tillbaka hälsa och välmående.

Jag har bott i Kaliforniern USA i 35 år och i 17 år har jag drivit min klinik “The Center for Hormonal and Nutritional Balance”. Nu fokuserar jag mer på att nå ut till fler kvinnor internationellt via online utbildning, webinarium, individuell Skype/telefonrådgivning, och föreläsningar över hela världen. Jag försöker komma till Sverige så ofta som möjligt. Jag har också börjat skriva på min andra bok som kommer att handla om vägen tillbaka från utbrändhet.

Det känns som att detta är min stora mission och det känns oerhört meningsfullt.

Nu lever jag för att kunna dela med mig av min kunskap och hjälpa så många kvinnor som möjligt till ett liv i balans, välmående och harmoni.

Mia Lundin

 

MIA LUNDINS UTBILDNING OCH BAKGRUND

Mia Lundin är Certified Registered Nurse och Nurse Practitioner med specialistutbildning inom gynekologi och obstetrik (avancerad specialist-sjuksköterska). Hon har varit verksam i 25 år inom behandling av hormonella rubbningar som PMS, postpartum depression, övergångsbesvär och klimakteriebesvär. Hon har även gedigen kunskap om vilken effekt hormonella fluktuationer har på hjärnans biokemi.

Hon fick sin utbildning till sjuksköterska på Ugglevikens skola i Stockholm. Strax efter flyttade hon till USA och vidareutbildade sig till barnmorska och specialistsjuksköterska vid Harbor UCLA Medical Center i Los Angeles. 1997 grundade hon kliniken The Center for Hormonal & Nutritional Balance Inc. i Santa Barbara, Kalifornien som hon drev i 17 år.

Hon har behandlat tusentals kvinnor som har lidit av nattsvettningar, vallningar, häftiga humörsvängningar, okontrollerad gråt, depression och oro. Hon ser symptomen som uppenbara tecken på hormonella förändringar och verkar för att återställa den hormonella balansen genom en kombination av bioidentiska hormoner och kosttillskott.

Under de senaste åren har Mia Lundin varit mycket aktiv som föreläsare och utbildare inom sitt ämnesområde. 2009 skrev hon boken ”Female Brain Gone Insane”, prisbelönad av National Health Information Awards som ”nationens bästa hälsoinformation till allmänheten”. Boken gavs ut på svenska 2011 under titeln ”Kaos i kvinnohjärnan”.

Mia är gift men Tom och tillsammans har dom fem barn. Dom bor i Santa Barbara och Los Angeles, Kalifornien

 

 Läs mer om boken

  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Video