Kvinnohormoner på Åland

Publicerad: igår 13:00 i tidningen Nya Åland

Lokalt – 20 miljoner kvinnor i USA lider av depression, bara 1 av 10 söker hjälp.
Det säger hormonspecialisten Mia Lundin som presenterade sina alternativa behandlingar inför ett fullsatt Alandica.
Mia Lundin är en sjuksköterska från Sverige som studerade vidare till barnmorska i USA och specialiserade sig på behandling av hormonella rubbningar. Hon har varit verksam i 18 år, driver i dag sin egen klinik i Santa Barbara och har gett ut boken ”Female Brain Gone Insane” som nyligen har översatts till svenska under namnet ”Kaos i kvinnohjärnan”.
I går kväll höll Lundin ett föredrag i Alandicas stora sal. Det var fullsatt till sista stolen, majoriteten av den nästan uteslutande kvinnliga publiken var representanter för sjukvården och apoteken.
Mia Lundins utgångspunkt är att kvinnor som lider av hormonrelaterade problem måste tas på allvar och de måste också få information om möjligheterna att lösa problemen. Hon har utvecklat en metod som inkluderar hela processen från analys och diagnos av den hormonella balansen till behandling av eventuella rubbningar.
Forskning visar, enligt henne, att behandling inte bara botar de symptom som följer i hormonrubbningars kölvatten utan också förebygger ett flertal sjukdomar som till exempel cancer och hjärt- och kärlsjukdomar.